Thursday, January 6, 2011

Islam Kian Dihina

Tampa kita sedari dan tanpa kita meminta,wajah Islam akir-akir ini semakin teruk dicalarkan oleh musuh-musuh yg telah lama meyimpan dendam kesumat terhadap islam,
Setiap perancangan yg dibuat oleh meraka dari zaman sebelum Islam kini kian tanpak meyerlah(berjaya) dilakukan di dalam Negara kita yg disebut negara Islam dan dipandang mulia oleh negara2 di dunia .

1-Merancang agar Orang Islam menghentam orang -orang Islam itu sendiri.cth..yg dpt kita lihat didalam blog2 pada dewasa ini.

2-Orang yg beragama islam dalam satu bangsa memusuhi sesama sendiri dan mengkafirkan sesama sendiri.ini terjadi antara pengikut  Pas dan Umno..masing -masing menunding jari meyalahkan antara satu sama lain.

3-Orang yg tidak Faham dengan Islam mendabik dada bercakap tentang Hukum Islam dan mengeluarkan fatwa tampa boleh disekat.(Sedangkan kita tahu setiap yg hendak diucapkan mestilah berpandukan ajaran Islam,dengan tatacara yg baik beristiqomah dalam setiap sudut ..bukan menerjah mengikut hawa nafsu dan kita juga mestilah faham bahawa apa yg kita cakapkan itu akan dihisab diakhirat kelak yg mana pada waktu itu siksaan menanti jika apa yg kita lakukan itu salah dan jika benar akan mendapat nikmat pahala.

4-Orang bukan Islam sudah boleh memasuki tempa suci orang Islam beribadah(rumah Allah) bercakap didepan orang-orang yg mengaku Islam,malah yg mendengar tersenyum bila melihat kesalahan dalam meyebut kalimah yg salah disebut kononya dari petikan maksud ayat suci al-Quran.

2 comments:

MALAYSIAN UNITED said...

salam.. minta jasa baik saudara untuk link kan blog saya di dalam blog saudara..
www.malaysianutd.blogspot.com
TQ..

dzymory said...

ok.... jgn hina islam tau .tidak ada yg benar melainkan al-quran kalamullah.